HAKKIMIZDA

1863 yılında Robert Kolej kimliğiyle kurulan, 1971’de Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşen kurumumuz, seçkin bir üniversite olarak verdiği eğitimin yanı sıra ders dışı etkinlikleriyle de her zaman öncü olmuştur. 2013 yılı üniversitemiz kuruluşunun 150.yılı olarak tarihe geçmektedir.

Okulun simgesi olan Albert Long Hall (saatli bina) 1999 yılında onarılıp, özgün şekline bağlı olarak yeniden kullanıma açılmıştır. Kusursuz akustiğiyle övgüler derleyen beşyüz kişilik bu konser salonumuzun içinde yüz on yaşında (6000 borulu, üç klavyeli) antik bir org ve Istanbul’un en nitelikli, Steinway marka, iki konser piyanosu bulunmaktadır.

On sekiz yıldır düzenli olarak her Çarşamba akşamı Albert Long Hall’de yapılan klasik müzik konserleri öğrenciyi, öğretim üyelerini, mezunları ve nice İstanbullu müzikseveri biraraya getirmektedir. Bu konserler sanatsal olduğu kadar toplumsal bir etkinlik olarak da ilgi görmektedir.

Ünlü sanatçıların yanı sıra parlayan Türk solistlerini de duyurmak; tarihin büyük bestecilerinin arasına ve yabancı sanatçıların programına çağdaş Türk müziği yapıtlarını serpiştirmek bu konserlerin ilkelerindendir. Bugüne dek Saygun, Kodallı, Usmanbaş, Ince, Say, Darmar, Alnar gibi bestecilerimizin yapıtları Bogaziçi konserleriyle yabancı sanatçıların dağarcığına girmiştir. Günümüzün nice parlak sanatçısı ilk Istanbul konserini bu sahnede vermiştir. Örneğin Fazıl Say, Emre Elivar, Toros Can, Emre Şen ve daha niceleri.

Bugüne dek konuğumuz olan sanatçılar arasında Martha Argerich, Alfred Brendel, Shlomo Mintz, Midori, Natalia Gutman, Emma Kirkby, Camerata Salzburg, Daniel Müller-Schott, Alexander Rudin, Musica Viva, Festival Strings Lucerne, Allegri Quartet, Hermitage Orkestrası, Alexey Utkin, Ysaye Kuvartet, Adrian Brendel, Alexander Voulgaridou, Naoko Shimizu, Les Archets de Paris, Charles Owen, Moskova Solistleri, Güher-Süher Pekinel, İdil Biret, Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Cihat Aşkın, Gülsin Onay, Alexander Markof, Reinhard Friedrich, Martin Haselböck, John Lenehan, Yasuko Nukomura, Amati Trio, Mahler Kuvartet, Trio di Vienna, Tatjana Masurenko, Sadao Harada, Ville Urponen ve niceleri vardır.